De vizitat ! ;)

sâmbătă, 1 iunie 2013

Aflati un mod inedit de a face Donatii a domnului Warren Buffett !!

Cel mai mare investitor din toate timpurile, legendarul Warren Buffett, va fi duminică obiectul unei licitații al cărei câștigător va avea privilegiul de a lua cina cu miliardarul american.
Celebra licitație “Power Lunch”, care în anii trecuți s-a încheiat cu sume de peste 2 milioane dolari pe medie, este organizată în scopuri caritabile, banii urmând să meargă la fundația Glide din San Franciso, pentru a sprijini oamenii săraci și fără adăpost.
Câștigătorul de anul trecut a plătit aproape 3,5 milioane dolari (3.456.789 $) pentru privilegiul de a cina cu Warren Buffett la restaurantul New York’s Smith & Wollensky.
În general, câștigătorii licitațiilor din anii trecuți nu au fost dați publicității, dar la trei luni după licitația din 2011 cei de la Fortune au dezvăluit numele celui care a cinat cu Buffett în 2010 și 2011.
Este vorba de managerul de fond Ted Welscher (pe atunci la Peninsula Capital Advisors), care a plătit 2,626,311 dolari în 2010 pentru a câștiga “Power Dinner”, pentru ca în 2011 tot el să liciteze ușor în creștere pentru privilegiul de a cina cu Buffett, mai exact 2,626,411 dolari. În total, Welscher a plătit 5,25 milioane dolari pentru a lua masa cu Buffett și pentru a împărtăși din experiența legendarului investitor.
Cât de profitabilă a fost investiția lui Welscher, dacă ne gândim că el era un manager de fond?
Instinctul de investitor al lui Welscher s-a dovedit a fi de excepție, întrucât după a doua cină el a fost angajat de Buffett ca manager de fond la gigantul controlat de miliardar, Berkshire Hathaway.
Astfel, Welscher s-a alăturat lui Todd Combs la Berkshire Hathaway, unde fiecare au ajuns să aibă pe mână portofolii de 5 miliarde dolari.
Datorită investițiilor profitabile făcute de Welscher în 2012, el va primi un bonus de peste 50 milioane dolari, ceea ce arată randamentul impresionant al investiției lui Welscher în cinele cu Buffett.
Grație investițiilor lui Welscher și Combs, dar mai ales flerului lui Buffett, miliardarul american a reușit în acest an să devină al treilea cel mai bogat om din lume, urcând o treaptă în clasamentul Bloomberg.
În numai cinci luni din 2013, Buffett a câștigat practic încă o avere, respectiv 13,2 miliarde dolari, cel mai mult dintre toți miliardarii lumii, averea s-a ajungând astfel la 61,1 miliarde dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu